Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

  

Nyheter

Ålands demilitarisering åter på kartan – stort reportage i Expressen

Leif Brännström från Expressen skriver om Ålands demilitarisering. Allt tyder på att den inom en snar framtid kommer börja diskuteras igen.

Stort intresse för historiska badhotellet

Det finns stort intresse för Carlsro Badhotell bland eventuella köpare. Verksamheten drivs av Johanna Delfs för en sista säsong, varefter en ny ägare tar över.

Näckrosor finns nu i Mariehamn

Under fredagen planterades tre plantor med näckrosor i den nya Museidammen i Mariehamn. Det kommer att tillkomma ytterligare växter kring dammen.

Ny jordförvärvslag i kraft inom kort

Den nya landskapslagen om jordförvärvsrätt och jordförvärvstillstånd antogs av lagtinget i maj. Lagen kommer nu sättas i bruk inom en snar framtid, berättar civilminister Ingrid Zetterman (Lib).

M/S Tuuli kolliderade med fritidsbåt

Fritidsbåt körde in i M/S Tuuli mellan Kumlinge och Enklinge.

Gotland snuvar Åland på Öspelen 2031

Det blir högst troligtvis Gotland som står värd för öspelen 2031.

Badjazzarna trotsade regnet

Efter en lyckad föreställning förra året återvände föreställningen Badjazz till Åland i helgen. På söndagen uppträdde de på Lilla Holmen, dit en glad publik tagit sig trots regnigt väder.

Provresultatet har kommit: Mårdhund hade inte rabies

"Ett väntat resultat, men ändå alltid en lättnad."

Satte upp egna farthinder – Vill att alla på gatan ska...

Annika Orre är först med att på eget initiativ sätta upp farthinder i Mariehamn. – Det är ett väldigt mjukt och snällt sätt att få ner hastigheten på.

Landskapsveterinären överklagar beslut

Landskapsveterinär Maria Borgström meddelar under söndagen att hon som privatperson lämnat in en överklagan till Högsta förvaltningsdomstolen.