Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

  

Nyheter

Demonstranter om övervakningen: ”Vår demonstration är så oförarglig”

Nu har många av demonstranterna på Ukrainaplatsen blivit medvetna om ”spionkamerorna” som sitter i fönstren på det ryska konsulatet i Mariehamn. – Det är inte roligt att bli övervakad av en krigförande nation, säger Mosse Wallén, samordnare för Ukrainagruppen.

Christel Natri är ny på Nyan: ”När jag fick erbjudandet blev...

Ny kollega på Nya Åland är Christel Natri som har anslutit sig som annonsförsäljare till tidningshuset. Christel berättar att hon är taggad på sin nya arbetsplats och ser framemot ett fartfyllt jobb och att kunna knyta nya kundkontakter.

Nytta med nöje på Nygårds grissafari

På Nygårds i Sund anordnas grissafari för intresserade besökare som vill lära sig mera om gårdsskötsel och allt som hör till.

Återkallar produkter på grund av salmonella

Myndigheter har konstaterat salmonella i livsmedelsprodukter, samt för höga halter av aflatoxin. Nu återkallas produkterna. I ett pressmeddelande från Livsmedelsverket framgår det att man har...

Automatlarm på Islandia

Ett brandlarm utlöstes på Islandia under onsdagseftermiddagen.

Fågelinfluensavaccinering på Åland

Nu uppmanas utsatta grupper att vaccinera sig mot fågelinfluensa.

Stålmänniskor sprids över Mariehamn – konstnären Ulrika Kjeldsen vill skapa ”allmänkonst”

Den åländska skulptören Ulrika Kjeldsen har skapat fem stålskulpturer med olika motiv. Dessa har hon utplacerat på olika ställen runt Mariehamn för fotgängare att se. Stålfigurerna går att se till början av hösten.

Expressen: Ryska konsulatet riktar ”spionkamera” mot demonstranter

Rysslands Ålandskonsul Alexandr Rogov har placerat en ”spionkamera” i ett fönster mot Esplanaden där det varje dag demonstreras mot kriget i Ukraina. Det skriver Expressen...

Regnet öser ner – nederbördsvarning gäller

"Kan det förekomma synnerligen riklig nederbörd, mer än 20 mm i timmen."

Landskapet lämnar inte ut Fingrid-rapport till talman

Vice talmannen Marcus Måtar (Ob) vänder sig till Högsta förvaltningsdomstolen, Hfd, för att få veta vad en juristbyrå som landskapet anlitar säger om nätbolaget Fingrids möjligheter att ta hand om havsbaserad vindkraft från Åland.