Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

  

Nyheter

Yle: Robert Helenius får tävlingsförbud efter positivt dopingtest

Boxaren Robert Helenius säger till Yle att han fortfarande nekar till dopning, men accepterar domen.

Planen: En till färja mellan Brändö och Kumlinge nästa vecka

Landskapet hoppas kunna sätta in ytterligare en färja nästa vecka.Den ska kompensera den kapacitetsbrist som har uppstått mellan Brändö och Kumlinge sedan förra veckan.

Sommarålänningen Ida Toivonen: ”Man kan vara mycket friare på Åland”

Ida Toivonen från Svartsmara i Finström bor just nu i Kanada där hon jobbar som professor i lingvistik vid Carleton University. Hon och hennes man Raj Singh besöker just nu Åland, de ser fram emot en spännande och solig sommar.

Mariehamns ungdomsorkester efterlyser deltagare

Ungdomsorkestern deltar i Tall Ships Race paraden nästa torsdag. Nu efterlyser de fler medverkande.

Recension av Katrina: Musikteater med stora gester och intrikata vändningar

Detta klassiska Ålandsepos – den här gången med vissa betydelsebärande modifikationer – har fått en annan framtoning, men bärs, får man väl tillstå, i huvudsak upp av musiken av Jack Mattson, vars ande och musikaliska dräkt vilar över verket i dessa kongeniala och smakfullt utarbetade kompositioner.

Från Royal Albert hall till Alandica – toppdirigent tillbaka på Åland...

Anna-Maria Helsing, veterandirigent på Åland, är tillbaka för att leda musikteatern Katrina. För Nya Åland berättar hon om arbetet i England och professionen hon valt. - Jag brukar säga att jag inte behöver bungeejump i mitt liv, för jag dirigerar.

Nabbens vänner återinför talkan – vill se fler yngre krafter

Nabbens vänner vill återinföra talkaverksamheten på Åland, det här gör de i samarbete med Leader. Deras första projekt är att bygga den så kallade storboden. – Det är inte betungande, bara roligt, säger ordförande Mikael Staffas.

Tävla om att träffa Lordi

Det finska hårdrocksbandet Lordi besöker Åland i och med årets Rockoff-festival. Nu har några fans chansen att få träffa bandet före deras scenframträdande.

Nu bekräftat: det finns varg på Åland igen

"Det kan inte vara något annat än varg."

Åbo får unik status i Tall Ships Races

Åbo blir en av Tall Ships Races så kallade ankarhamnar. Det betyder att Åbo automatiskt alltid är en av värdarna när det stora segelfartygs­evenemanget besöker Östersjön vart fjärde år.