Det blir en extra föreställning av ”Liket som
visste för mycket” på Alandica i Mariehamn i mars. Biljetterna till den tredje föreställningen är redan släppta.
– Jag visste att ålänningarna gillar fars, men att det skulle bli en sådan här rusning kunde jag inte ens drömma om, säger Ove Andersson i arrangerade PR-Media.ax.
De två första föreställningarna är mer eller mindre fullsatta, vilket innebär att över 1.000 personer köpt biljett.
Anna Norberg, vd för produktionsbolaget Dröse & Norberg Entertainment, är överlycklig över mottagandet på Åland:
– Det är helt fantastiskt! Från och med nu finns Åland alltid med i vår turnéplan.
”Liket som visste för mycket” har under året spelats för fulla hus runt om hela Sverige. På scenen i denna Ray Cooney-fars står bland andra Lasse Brandeby, Carina Lidbom, Johannes Brost och Anna Norberg.
Föreställningarna ges den 11-12 mars. Den tredje föreställningen blir en matiné kl 15 lördagen den 12 mars.
En jul- och all-
sångsstund med
Eivor Lindström och Lita Gustavsson bjuds det på i Mariehamns stadsbibliotek på lördag kl 13. Kulturbyrån avslutar årets programserie ”Kultur på dagtid” med detta arrangemang. Artisterna sjunger solosånger men i de flesta nummer kommer publiken själv att få medverka och sjunga allsång, alltifrån ”En sockerbagare” till ”Nu har vi ljus”.
Programserien Kultur på dagtid fortsätter också under våren.
En läroplan för
teaterutbildning
vill landskapsregringens kulturdelegation få till stånd. Ärendet har varit bordlagt sedan i september men vid delegationens senaste möte beslöt man föreslå att landskapsregeringen tillsätter en arbetsgrupp för att utarbeta en läroplan för teaterutbildningen på Åland för unga från 13 år. Modell kan tas från musikinstitutet.
Ordfronts
Litterära magasin
har utkommit med ett laddat nummer om litteratur, om hur boken fortfarande rubbar världen. Bland de medverkande finns Arne Ruth, som skriver om yttrandefrihetens fundament under rubriken ”Vi har rätt att häda!” och Gunnar Fredriksson som ”simmar i floden av Palmebiografier”. Marianne Steinsaphir skriver om Nelly Sachs och ”exilens författarliv”.
Dessutom följer Ordfront kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths råd och hamnar i chipshyllan på Statoil.