DELA

Arkadhall öppnar i Mariehamn

Under sommaren öppnar Paf en pop-up arkadhall i Mariehamns centrum, det uppger de i ett pressmeddelande. Verksamheten sköts i samarbete med Jan-Erik Karlsson och Sebastian Haglund, som driver BagelBee och Ombudet Spel & Café. Game Room är Pafs varumärke för arkad- och nöjesspel. De är verksamma på cirka 20 olika platser, och erbjuder över 200 olika spel, främst på Östersjöfärjorna.

Malin From, produktchef för arkadspel på Paf, förklarar att de länge känt att Åland behöver en riktig arkadhall. Tanken är att barn och ungdomar ska ha ett roligt ställe att umgås på under kvällar och helger. Barnkalas och företagsevent ska även kunna ordnas i lokalen.

– När de (Karlsson och Haglund) för dryga två veckor sedan hörde av sig och undrade om vi ville öppna ett litet Game Room i pop-up-format över sommaren tillsammans med dem, kände vi direkt att den här chansen kan vi inte missa, säger Malin From.

Arkaden på Torggatan 6 smyg öppnar idag, men den officiella öppningen sker den 1 juli. Pafs pop-up erbjuder underhållning i form av Air Hockey, bilracing-, trampolin-, och boxningsspel.

– Det här är en rolig satsning som passar såväl barnfamiljer som vem som helst som gillar spännande och aktiva spel, säger Jan-Erik Karlsson på BagelBee.

Malin From hoppas att arkaden kan erbjuda både ålänningar och turister något kul att göra under sommaren.

– På sikt hoppas vi hitta en större lokal för att kunna erbjuda ett större och bredare utbud av spel, säger hon.