DELA
Foto: Stefan Öhberg

Barnskyddsanmälningar och gripanden – intensiv helg för polisen

Polisens patruller har haft mycket att göra de senaste dagarna, rapporterar myndigheten. Bland annat har man haft fall med fulla minderåriga.

Främst har det varit ordningsstörningar som sysselsatt patrullerna, konstaterar polisen i sitt utskick, där man sammanfattar den första helgen av sommarens mest evenemangstäta vecka.

Såhär rapporterar polisen:

Under fredag kväll påträffades och greps en efterlyst person i Mariehamn. Personen släpptes efter att orsaken till efterlysningen hade åtgärdats och delgavs böter för straffbart bruk av narkotika då denne vid gripandet visade sig vara påverkad av narkotika.

Under natten mellan fredag och lördag registrerades fyra fall av misshandel i Mariehamn. Två av fallen skedde inne på en restaurang, ett fall skedde på gatan och ett fall skedde i en privat bostad. Ärendena är under utredning.

En berusad person, som under natten mellan fredag och lördag var inblandad i en ordningsstörning i Mariehamn, avlägsnades av polispatrull från platsen. Personen återvände dock till platsen och greps på basen av polislagen för att skydda mot fortsatta ordningsstörningar. Ytterligare en person greps under samma natt på basen av polislagen då denne uppträtt aggressivt i Mariehamns centrum.

Två personer bötfälldes under lördag eftermiddag för äventyrande av trafiksäkerheten på Godbyvägen i Finström. Den förste föraren körde 73 km/h då den högsta tillåtna hastigheten var 50 km/h och den andre föraren väjde inte för fordon som närmade sig från höger då denne hade väjningsplikt.

Under lördag kväll påträffades på Hammarlandsvägen i Jomala en personbil i vilken det transporterades flera passagerare än vad fordonet var registrerat för. Föraren kommer att delges böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

Under lördag kväll gjorde sig en berusad person skyldig till snatteri i en affär och kommer att delges böter för detta. Personen greps på basen av polislagen då det fanns skäl att misstänka fortsatt brottsligt beteende.

En berusad person vägrade under natten mellan lördag och söndag avlägsna sig från en restaurang i Mariehamn och gjorde i samband med detta motstånd mot ordningsvakterna. Personen greps på basen av polislagen och bötfälldes för motstånd mot person som upprätthåller ordningen. Under samma natt greps ytterligare en berusad person på basen av polislagen då denne stört allmän ordning och säkerhet på en restaurang i Mariehamn.

En berusad hotellgäst vägrade i Mariehamn under söndagen avlägsna sig från sitt rum vid utcheckningstiden. Då polisen avlägsnade personen uppträdde personen aggressivt och greps därför på basen av polislagen.

Söndag eftermiddag bötfälldes en personbilsförare för äventyrande av trafiksäkerheten på Kvarnbovägen i Saltvik då denne körde 91 km/h då den högsta tillåtna hastigheten var 70 km/h. Senare under söndagen bötfälldes också två personbilsförare på Nya Godbyvägen i Finström. En förare körde 97 km/h då den högsta tillåtna hastigheten var 70 km/h och den andre körde 116 km/h då den högsta tillåtna hastigheten var 90 km/h.

Polisens patruller har under helgen också haft uppdrag gällande berusade minderåriga. I dessa fall kontaktas vårdnadshavare och barnskyddsanmälning upprättas.

En hel del uppdrag som hanterats har gällt ordningsstörningar i form av oljud.