DELA
Foto: Privat
En patient behandlas i den donerade lastbilen som byggdes om till tandläkarklinik.

Bidrag efterlyses inför ny hjälpresa till Ukraina

Förnödenheter inför vintern, plus två bussar, en lastbil och en ambulans: det står på Mariehamns Rotaryklubbs önskelista inför nästa hjälpresa till Ukraina.

Det skriver klubben i ett pressmeddelande. Klubben stod i september som värd för elva ukrainska läkare och sjukvårdare från den 15:e mobila brigaden när de besökte Åland för rehabilitering.

”Vi är glada att ha kunnat erbjuda rehabilitering och att truppen har kunnat berätta hur de hjälpsändningar och transportmedel som tidigare skickats till Ukraina har nått fram och varit till verklig hjälp”, skriver klubben.

På den senaste hjälpresan, i juni i år, bidrog ålänningarna med två bussar, en kyltransport, en lastbil med en tandläkarklinik och flera mindre terrängbilar för att köra skadade från fronten till första hjälpen-kliniken. Inför kommande krigsvinter behövs nya förnödenheter.

”Ukraina-hjälpresorna fortsätter och hjälp behövs!”, skriver klubben.

Ukrainahjälpen och Mariehamns Rotaryklubb tar emot donerade förnödenheter söndagen den 13 oktober och söndagen den 27 oktober, kl 15-17 vid Handelslänken 1. Vill man stöda finansiellt kan man göra en inbetalning på klubbens insamlingskonto för Ukraina. Hjälpresan genomförs inom några veckor.

”Tillsammans fortsätter vi att stödja Ukraina i dessa svåra tider”, skriver Monica von Frenckell och Fanny Johansson i pressmeddelandet.

FÖRNÖDENHETER SOM EFTERLYSES

Hela och rena:

– stickade vantar, sockor, mössor

– underkläder

– sovsäckar

– campingmadrasser

– ficklampor och pannlampor

– batterier

– kaminer

– elverk

Foto: Privat
Patienter vårdas i ambulansbussen som donerades från Åland.

INBETALNING

Mariehamns Rotaryklubbs insamlingskonto för Ukraina: FI30 6601 0003 2569 71. Insamlingstillstånd 2023/9116.

KONTAKTPERSONER HOS MARIEHAMNS ROTARYKLUBB

Monica von Frenckell, ordförande för Ukraina-gruppen, tel 040 167 8773

Fanny Johansson, skattmästare, tel 050 305 1793