DELA
Foto: Privat

Cancergala för 16:e gången på Arken

I år kan man stöda Ålands cancerförening både genom att mingla och supera på Arken och springa Kanonloppet. Evenemangen hålls på samma dag: lördagen den 12 oktober.

Årets cancergala – den sextonde – ordnas lördagen den 12 oktober i hotell Arkipelag från klockan 18. På programmet står mingel och musik med Bjarne Ekblom, supé, och underhållning med bland andra Dunderdansarna, sångerskan Aina Andersson, quiz med Lelle Eriksson, och intervjuer med Alvar Nordlund och Mikael Lagström.

Den traditionsenliga telefonkampanjen genomförs av sammanlagt 14 ”riddare”, som ringer runt till vänner och bekanta för att samla in bidrag till insamlingen. Det blir också auktion där man kan bjuda på en pläd donerad av Susie Johansson och en bänk som Lennart Blomqvist har tillverkat och donerat. Det går också att bjuda på stickade verk från Stickarproffsen och två donerade gitarrer.

– Det går att buda på gitarrerna via Ålands Köp & Sälj, där cancerföreningen har en egen katalog under oktober månad, säger Monica Toivonen, verksamhetsledare för Ålands cancerförening.

Mot slutet av kvällen presenteras resultatet av insamlingen. Alla medel som kommer in under kvällen går till cancerföreningen som arbetar förebyggande och stöder cancersjuka på Åland. Därefter startar dansen för kvällen och då öppnas även dörrarna för de som vill komma för att dansa. I år blir det dans till orkestrarna Lasses kvartett samt Haje & Lasse.

– I år ska vi också engagera oss i Kanonloppet, eftersom det arrangeras samma dag. De som anmäler sig kan samtidigt passa på att göra en betalning till insamlingen, säger Monica Toivonen.