DELA
Hemsidan nyan.ax är det som gäller för senaste nytt under helgerna.

Digital lördagstidning pausar över sommaren

Nya Ålands digitala lördagstidning tar paus över sommaren.

– Vi väljer att lägga våra resurser på innehållet, alltså journalistiken, i stället för paketering, säger chefredaktör Anna Björkroos.

Åtminstone till och med augusti utkommer Nya Åland som både papperstidning och digitaltidning fem dagar i veckan, måndag till fredag. Den digitala lördagstidningen tar alltså paus över sommaren.

Under helgerna kommer nu i stället hemsidan, www.nyan.ax, att fyllas med det som Nyans läsare hittat i lördagstidningen. Förutom de senaste nyheterna och reportage hittar man där alltså sådant som det digitala korsordet, bildspel och den senaste veckans mest lästa artiklar.

Sjöfart i sommarserie

Tidningen har nyligen sjösatt en ny hemsida och den utvecklas och förbättras kontinuerligt.

– Våra läsare är tydliga med vad de vill ha, och det är bra innehåll, och därför väljer vi nu att lägga över mer av vår arbetskraft där. Det här är extra viktigt nu under sommaren då bemanningsläget alltid är extra pressat. Men under veckorna erbjuder vi precis som alltid även en redigerad tidning, säger chefredaktör Anna Björkroos, som passar på att tipsa om vad för extra som väntar i sommar.

– Det blir en storsatsning på sjöfart genom en sommarserie i ett unikt samarbete med Sjöhistoriskt årsskrift för Åland och dessutom extra korsord hela sommaren.