DELA
Foto: Matilda Saul

Ett röjigt Rockoff

Rockoff-kvällarna är speciellt intensiva för polisen på Åland. Helgen var inget undantag. Både trafiksäkerheten har äventyrats, droger misstänkts ha brukats, och anmälningar om misshandel inkommit.

Under helgen 26-28 juli gjordes ett antal brottsanmälningar. Både trafikbrott har begåtts, tillsammans med snatteri, våldsbrott och droganvändning.

Trafikbrotten

Under fredagen och lördagen äventyrades trafiken då en moped med bristfällig utrustning skymtats på vägarna, tillsammans med fortkörningsböter till en förare i Saltvik och en i Mariehamn. Polisen tillkallades även till en plats på landsbygden där föraren av en personbil misstänks för grovt rattfylleri efter att ha utfört blåstest i polisens alkometer med ett resultat på 0.61mg/l i utandningsluften.

Även anmälningar om misshandel och snatteri har inkommit till polisen.

Snatteri, droganvändning och misshandel

En okänd person ska ha tillgripit en kasse innehållande egendom i samband med besök till en affär. I ett annat fall så har ett kortfodral innehållande diverse personliga kort blivit tillgripet i samband med besök till en matvaruaffär. I båda fallen har anmälningar om snatteri registrerats.

Under lördagen framkom även misstanke om narkotikaanvändning i samband med polisuppdrag i Mariehamn vilket resulterade i en anmälan om misstänkt straffbart bruk av narkotika.

Två anmälningar om misshandel genom slag och slag i ansiktet har gjorts. Båda brotten rapporterades från Mariehamn, och ärendena utreds vidare.

 

Jack Hancock