DELA

Har du blivit lurad av bedragare?

Såg du genom bedragarens försök att lura till sig dina pengar? Eller förlorade du en summa? Bedrägerier är vanliga. Nu frågar Åland Gallup om dina erfarenheter.

Opinionsundersökningen Åland Gallup frågar den här gången om väljarnas erfarenheter av bedrägerier, på nätet, via telefon, mejl, fysisk kontakt eller sms.

Klicka här för att gå till gallupen!

Berätta fritt

Här finns även chans att med egna ord dela med sig av sina egna erfarenheter av bedrägerier. I gallupens formulär går det att göra helt anonymt. Den som vill har också möjlighet att mejla Nya Åland på adressen redaktionen@nyan.ax. Då får man gärna uppge sina kontaktuppgifter så kanske Nya Åland tar kontakt för en intervju på temat.

LÄS OCKSÅ

 

Tullombud

I gallupen frågas även om landskapsregeringens planer på att upphandla en tjänst som tullombud som skulle göra det praktiska arbetet med företagarnas tulldeklarationer. Regeringen överväger att subventionera tjänsten. Vad tycker du? Vem ska stå för kostnaden för ett tullombud?

LÄS OCKSÅ

För första gången den här mandatperioden ställer Åland Gallup frågan om förtroendet för partiledarna, efter att det under hela året varit turbulent i den åländska partipolitiken. I våras bildades till exempel två nya lagtingsgrupper.

Som vanligt frågas även vilket parti du skulle rösta på om det var lagtingsval i dag.

Åland Gallup är öppen fram till söndag kväll vid midnatt.

Åland Gallup görs av Mats Adamczak och genomförs så att deltagarna själv söker upp gallupen. Svaren viktas enligt kön, ålder, bostadsort och hur man röstat i det senaste valet.

Så här deltar du

Klicka här för att gå till gallupen eller Åland Gallups Facebooksida.Skriv in ditt mobilnummer, men lämna bort den första nollan. Klicka på ’skicka verifieringskod’. Du kan använda både ett finländskt och svenskt mobilnummer.Du får ett sms med en verifieringskod som du ska skriva in i nästa steg, sedan kan du svara på frågorna.

Det är gratis att delta. Du kan enbart delta en gång.

Om du får ett felmeddelande om att du redan deltagit (men inte gjort det) kan du pröva starta om din webbläsare.

Du deltar anonymt, eftersom alla deltagare anonymiseras så snart verifieringskoden skickats med hjälp av en utomstående tjänst.