DELA
Foto: Stefan Öhberg
Monica och Lasse Hallström ger inte upp hoppet om katten Luzia.

Har någon sett skeppskatten Luzia? – Ägarna åker nu sorgsna hem till Sverige

Katten Luzia kom till Åland med fritidsbåt tillsammans med ägarna Monica och Lasse Hallström. Men nu är Luzia på rymmen i Mariehamn och efter att ha stannat extra länge på Åland och letat tvingas nu Hallströms att uppgivna, och utan Luzia, åka tillbaka hem till Sverige.

Foto: Privat
Katten Luzia på rymmen i Mariehamn.

Tidigare i veckan anlände Monica och Lasse Hallström till Åland med sin fritidsbåt och katten Luzia. Men för några dagar sedan sprang 13-åriga Luzia bort från båten och är nu på fri fot i Mariehamn. Monica berättar om Luzia för Nya Åland nere i hamnen med tårarna i halsen. Katten är svart med extra stora öron och lång svans, och hon är chipad.

Hemsk situation

Monica berättar att Luzia har synts till längs med västra hamnen där de har sin båt, och sedan har hon sprungit runt vid Esplanaden.

– Det är så hemskt, hon brukar alltid hålla sig på båten, men hon måste ha blivit rädd för något och sprungit iväg under natten, säger hon sorgset.

Ber om hjälp

Monica lade upp ett inlägg i Facebook gruppen Bortsprungna katter, men än är katten inte hittad. De stannade två extra dagar på Åland för att försöka hitta Luzia. Ägarna har nu gett upp jakten efter katten och åker tillbaka till Sverige med stor sorg. Men de lever på hoppet att någon på Åland kommer att hitta Luzia och höra av sig till dem.

– Om någon hör av sig så kommer vi åka tillbaka till Åland direkt och hämta hem henne.

Foto: STEFAN ÖHBERG
Hallström säger att man ska höra av sig till henne om någon hittar Luzia.

Deras efterlysning av Luzia på Facebook