DELA
Foto: Stefan Öhberg

Kommunikatör för Sunnanvind ska anställas – men längre fram

Landskapet har annonserat efter en kommunikatör för Sunnanvindprojektet och fått in ansökningar. Nu kovänder man och låter bli att tillsätta någon till tjänsten – orsaken är en strategiändring.

I våras begärde landskapsregeringen mer pengar till Sunnanvindprojektet i en tilläggsbudget, bland annat för att anställa tre nya personer: en kommunikatör, en affärsutvecklare och en projektledare. Två av tre anställningar håller nu på att verkställas, medan den tredje, kommunikatören, tillsätts inte.

– Strategiändringen består i att de personer som söktes i somras är så tongivande för projektet att de måste få vara med och säga sitt om kommunikatören. De är ännu inte anställda och när vi inte är experter på den här digniteten av vindkraft ska vi inte bestämma. Vi kom på det under rekryteringen, säger Fredrik Pettersson, avdelningschef på infrastrukturavdelningen.

Han tror att de aktuella personerna finns på plats i Sunnanvindprojektet om tre månader.

– Det är alltid svårt med rekryteringar. De här kompetenserna är jättesvåra att få tag i och vi har fått lyssna in marknaden och lära oss.

Tjänsten har varit utlyst under juli månad och enligt Fredrik Pettersson fanns flera ansökningar, även om han inte på rak arm minns exakt hur många. Alla tre tjänsterna i fråga är tillfälliga, fram till 2027.