DELA
Foto: Stefan Ohberg

Maskinhall brann ner i Saltvik

En truck och en båt samt mängder med verktyg och redskap blev lågornas rov när en närmare 400 kvadrat stor maskinhall i Saltvik Långbergsöda brann ner på söndagens eftermiddag.

Klockan var tolv minuter över tolv när larmet kom: ett byggnad stod i brand i Saltvik Långbergsöda. När brandkårerna – både östra och västra Saltviks – kom till platsen stod det dock klart att mycket lite fanns att göra.

– Det är en maskinhall som har brunnit. Den var helt övertänd och bortom räddning när vi kom fram, sade brandmästare Krister Koskinen på Räddningsområde Ålands landskommuner till Nyan vid tvåtiden på söndag eftermiddag.

Stor båt

I maskinhallen fanns enligt Koskinen ”mycket redskap och verktyg och en ganska stor båt.”

– Så, stora materiella skador men inga personskador.

Förutom Saltviks två frivilliga brandkårer tog man också hjälp av en tankbil från Finströms FBK och ett högfordon från Räddningsverket, som dock fick vända.

Förödelsen total

När Nyan talar med brandmästare Koskinen pågick ännu eftersläckningen, men byggnaden var helt nedbrunnen och förödelsen total.

– Vi hade en gavel på en gårdsbyggnad som blev värmeskadad, men den byggnaden klarade vi av, och det fanns ingen spridningsrisk till något bostadshus.

Någon brandorsak har inte gått att fastställa.

– Nej, jag kommer att prata med polisens tekniker imorgon för att se om det ska göras någon utredning.