DELA
Foto: Europaparlamentet/Stefan Öhberg
Mats Löfström ställer upp i EU-valet.

Mats Löfström ställer upp i EU-valet

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström ställer upp i valet till Europaparlamentet i vår. Det meddelade han på tisdagseftermiddagen i ett pressmeddelande.

– Vi har aldrig haft en Europaparlamentariker från Åland. Europaparlamentet är väldigt viktigt för oss. Jag skulle inte ställa upp om jag inte trodde att det fanns en realistisk målsättning att bli vald. Jag vill visa att vi också kan från Åland trots att vi inte är en egen valkrets, säger Mats Löfström och fortsätter:

– Jag trivs väldigt bra i riksdagen och söker mig inte bort därifrån. Det är därför viktigt att poängtera att jag inte försvinner någonstans om jag skulle bli vald till Europaparlamentet. Även om man då inte kan sitta på två stolar kommer man vara kallad till svenska riksdagsgruppens möten eftersom kontakten till riksdagen är så viktig. Det finns heller inga hinder att delta i framtida eventuella regeringsförhandlingar. Alexander Stubb brukade säga att en aktiv Europaparlamentariker har mer inflytande än en vanlig minister. Därför är parlamentarikerna så viktiga och högintressanta för regeringen och alla andra när Finland bara har 15 platser. Det gör att man behåller alla nationella viktiga informella påverkningskanaler som jag skulle fortsätta att använda för Ålands bästa även som Europaparlamentariker.

Enligt Hufvudstadsbladet ställer han upp för Svenska Folkpartiet.

Läs mer i morgondagens Nya Åland. 

LÄS OCKSÅ