DELA
Foto: Fredric Häggblom
Vad vill du se mer av i Nya Åland? Vi vill veta!

Nyan frågar läsarna – vad vill du ha mera av?

I dag, fredag, öppnar Nya Ålands stora läsarundersökning.

Nu har alla chansen att tycka till det som finns i Nya Åland, men även lämna önskemål och åsikter om vad vi ska fokusera mera på.

I läsarundersökningen får alla vara med, oberoende av om man är prenumerant eller inte. Där får man bland annat svara på frågor om vad, var och hur man helst läser Nyan. Du kan vara anonym eller, om du vill ha chans till en tackgåva eller fina erbjudanden, så uppger du ditt namn.

– Vi ser också fram emot att få veta vad våra läsare vill ha mer av i Nya Åland, säger chefredaktör Anna Björkroos.

Klicka här för att delta i läsarundersökningen!

Helg på hemsidan

Undersökningen är ett led i arbetet med att fokusera ännu mer på just innehållet. Nya Ålands digitala lördagstidning pausades över sommaren och nu har beslut tagits att den inte återvänder. Lördagstidningens specialmaterial, som till exempel det digitala korsordet, filmtipsen och veckans mest lästa artiklar, försvinner dock inte utan flyttar i stället in på hemsidan nyan.ax.

Det samma gäller för de senaste helgnyheterna och -händelserna, som först hittas på hemsidan och sedan i måndagens tidning.

Fokus på journalistik

Lördagstidningen har, till skillnad mot tidningen som ges ut på vardagar, redigerats och publicerats av Nyans reportrar och nu kan den tiden i stället läggas på journalistiskt innehåll.

Ett självklart val när man tvingas välja, enligt Anna Björkroos.

– Responsen vi får visar hur mycket våra avslöjanden och goda skribenter verkligen uppskattas.

Nya Åland utkommer fortsättningsvis med fem tidningar i veckan, både som papper och digitalt. Prenumeranter har fri tillgång till allt material på hemsidan. Övriga kan köpa enskilda artiklar för 50 cent styck.

Läsarundersökningen

Klicka här för att delta!

Undersökningen publiceras även i tidningen på tisdag nästa vecka, för den som hellre fyller i på papper.

Läsarundersökningen är öppen för alla. Den som uppger sitt namn har chans till en fin gåva eller erbjudanden.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp