DELA

Paret Grandell-Sonck ska leda radion

Från och med årsskiftet leds Ålands radio och tv av Heidi Grandell-Sonck och Fredrik Sonck. Heidi Grandell-Sonck blir redaktionschef och ansvarig utgivare, medan Fredrik Sonck utses till vd, det skriver radion i ett pressmeddelande idag, torsdag.

I pressmeddelandet står det bland annat:
Heidi Grandell-Sonck har i snart 20 års tid jobbat med public service i olika former, de senaste fyra åren som producent för Svenska Yles granskande redaktion. Hon har också ett förflutet som flerårig sommarvikarie på Ålands radio.

Fredrik Sonck jobbar sedan åtta år som kulturchef på Hufvudstadsbladet och har också varit anställd vid tidningen Nya Åland.

– Vi valde Heidi och Fredrik eftersom deras kompetenser motsvarar de krav på kunskap, erfarenhet och ledarskap som bolaget behöver för att utvecklas, förklarar Magnus Lundberg, styrelseordförande för Ålands radio och tv.

Den nya ledarduon ser stora möjligheter att utveckla åländsk public service.

– Det är ingen hemlighet att Ålands radio har en oerhört tuff period bakom sig och även många utmaningar framför sig. Vi ser ändå att bolaget har en kompetent och hängiven personal med stor potential, det är den som är kärnan i verksamheten, säger Heidi Grandell-Sonck.

– Innan vi stakar ut vägen mot framtiden måste vi lära känna verksamheten och personalen i grunden. Vi vill stå för ett lyssnande ledarskap som arbetar ”hands-on”, och alltid med ålänningarnas rätt till god public service för ögonen, säger Fredrik Sonck.

Läs mer i fredagens Nya Åland!