DELA
Foto: Rasmus Olin

Polis vill ha tips om mc-förare som försvann

Polisen ber allmänheten om hjälp för att hitta en motorcykelförare som på lördagen körde från en polispatrull med ”en avsevärd överhastighet” längs nya Godbyvägen i Jomala Ingby.

Det var vid femtiden på lördageftermiddagen som en polispatrull mötte en svart motorcykel som körde söderut längs landsvägen, i riktning mot Mariehamn

Patrullen som genomförde trafikövervakning konstaterade överhastigheten på toppen av Ingbybacken, nära korsningen till Karrböle. Patrullen vände om och följde efter, men hittade inte motorcykeln.

Motorcykeln var svart, troligen med gröna inslag. Förarens hjälm var svart. Föraren är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och tredska mot polis.

Polisen ber allmänheten om hjälp med iakttagelser om körningen, föraren och motorcykeln. Vilken rutt föraren tog efter att den försvann är också av intresse. Polisen kan kontaktas via e-post till adressen tips.aland@polisen.ax eller polisens tipstelefon 040 8479550. (pd)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp