DELA

Rutinerad ligaspelare klar för grönvitt

IFK Mariehamn har skrivit kontrakt med spelaren Matias Ojala för säsongen 2024. 28-åringen kommer senast från ligakonkurrenten FC Inter. 

Matias Ojala, som är en offensiv mittfältare, har spelat totalt 168 matcher i Veikkausliigan. Han debuterade i ligan redan som 15-åring och förutom FC Inter har han spelat i AC Oulo, PS Kemi och Ilves. 

Klubbdirektör Jimmy Wargh kommenterar värvningen i ett pressmeddelande.

När vi nu bygger laget söker vi efter spelare utifrån som kan skapa en stark centrallinje i laget och där är Matias en riktigt bra pusselbit. Han är ännu i en fin fotbollsålder och har gedigen erfarenhet med över 150 matcher i ligan så vi pratar om en väletablerad ligaspelare med stor rutin, skriver Wargh och fortsätter:

– Han har alla förutsättningar att ta en ledande roll i laget och fungera som en rollmodell för yngre spelare och om han får vara skadefri och i god form så tror vi att han kan vara en av våra nyckelspelare den inkommande säsongen. Jag är riktigt glad att Matias ville komma till oss och vara del av vårt projekt när vi nu bygger ett nytt lag för framtiden

I pressmeddelandet förklarar Matias Ojala att det var lockande med ett miljöombyte och att få en viktig roll i laget.

Jag har stora förväntningar på inkommande säsong. När IFK tog kontakt så märkte jag genast att de ville ha mig och hade planerat en stor roll för mig. Det var den största orsaken till att jag kom till IFK. Nu är det endast upp till mig att bevisa att jag är redo för en sådan roll, kommenterar Ojala och fortsätter:

– Innan mitt beslut att skriva på för IFK, pratade jag även med ett par tidigare IFK-spelare och de hade mycket positivt att säga om klubben och sina sejourer i Grönvitt. Nu önskar jag alla en god jul och så ses vi i januari.