DELA
Foto: Jonas Edsvik

Sören Silverström blir förvaltningschef

Sören Silverström har utsetts till ny förvaltningschef för statens ämbetsverk på Åland.

Han efterträder Henrik Lindeman som blir ledande landskapsåklagare efter Roger Eriksson som går i pension.

Sören Silverström är ledig från sin tjänst som lagberedare vid landskapsregingen för att färdigställa sin doktorsavhandling vid Åbo akademi. Ämbetsverkets utnämning gäller från den första november men han får tjänstledigt till slutet av mars. Avhandlingen behandlar grundlagens ställning och funktion i självstyrelsesystemet. Det har relevans för förvaltningschefens uppgift som sekreterare i Ålandsdelegationen.

Vicehäradshövding Birger Klemt blir vikarierande förvaltningschef från november till mars.

”Jag är mycket glad för att vi fick in så många kompetenta sökanden till tjänsten. Åtta personer sökte tjänsten och alla var formellt kompetenta”, säger landshövdingen Marine Holm-Johansson i ett pressmeddelande.

”Jag är samtidigt väldigt tacksam för att vi tillsammans med Silverström och Klemt har hittat en lösning som gör att myndigheten får en så smidig övergång som möjligt när vår nuvarande förvaltningschef Henrik Lindeman lämnar ämbetsverket”. (pd)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp