DELA
Foto: Joakim Holmström

Töftölinjen kan inte köra enligt ordinarie turlista

Färjan på Töftölinjen har problem med vibrationer på motorn som gör att hon måste köra långsammare än vanligt. Trafiken på linjen kan därför inte upprätthållas enligt turlistan, som anger att en tio minuters trafik på morgon och eftermiddag.

– Färjan kan endast köra 15 minuter trafik så hon kommer att köra 15 minuter trafik med start heltimme. Reservdelar är beställda och har en leveranstid på drygt sju veckor, skriver Vårdö kommun på sin Facebooksida..

Reservfärjan för Töftölinjen kör för tillfället på Embarsundslinjen då Embarsundslinjens ordinarie färja är på översyn. Den väntas vara klar idag, fredag, och när fartyget är på plats igen kan Töftölinjens reservfärja köras till Töftölinjen.

– När reservfärjan för Töftölinjen är på plats kan Töftöfärjan nödrepareras. Förhoppningen är att Töftöfärjan därefter kan köra enligt ordinarie turlista. (hh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp