DELA
Foto: Jonas Edsvik

Trafikbrott och försvunnen person sysselsatte polisen

Polisen utreder ett fall av grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter en kollision mellan tre inblandade bilar.

Krocken ägde rum vid Ångbåtsbryggan i Mariehamn då ett fordon körde in en personbil som i sin tur kanade och smällde i ett tredje fordon. Enligt polisens pressmeddelande uppstod endast materiella skador.

I helgen har polisen också övervakat trafiksäkerheten på vägarna och totalt nio böter delades ut för olika trafikbrott, varav sex stycken i Mariehamn och en vardera i Finström, Jomala och Lemland. Tre fordonskollisioner med rådjur har rapporteras in, två i Jomala och en i Geta.

I Mariehamn, på en restaurang och ett kryssningsfartyg, delgavs också två personer böter för straffbart bruk av narkotika. Polisen har också inlett en förundersökning om ett misstänkt narkotikabrott efter en anmälan om bruk av narkotika i en lägenhet i stan..

En person anmäldes försvunnen i Saltvik under fredagskvällen och hittades oskadd men nedkyld efter ett kortare eftersök utomhus.

Polisen grep också två personer i helgen med stöd av polislagen. Den ena i Mariehamn för att skydda mot brott och störande beteende och den andra i Saltvik som en skyddande åtgärd eftersom personen inte hade förmåga att ta vara på sig själv.