DELA
Foto: Jeremic Slavoljub

Åland United ett steg närmare brons

FOTBOLL. Det blev en seger med 2–0 när Åland United mötte ligavinnarna KuPS från Kuopio på Wiklöf Holding Arena på lördagen.

Riikka Lilja gjorde det första målet i den 17:e minuten. Därefter gjorde Kit Loferski det andra målet i den 49:e minuten.

En ”supercup” kallade Åland United på förhand lördagens match på sin hemsida – en match mellan cupvinnarna ÅU och de redan klara ligavinnarna KuPS. För att säkra bronsplatsen redan på lördagskvällen krävdes det att ÅU skulle lyckas ta hem en fullpoängare, och att HPS skulle slå PK-35 Vanda, som spelade tidigare på eftermiddagen.

HPS förlorade sin match med 0–4, men möjligheten för ÅU att ta hem bronsmedaljen finns fortsatt kvar. Nu väntar en avgörande match mot tabellfyran PK-35 Vanda – en poäng räcker för att bronset ska vara säkrat.

Det här var Åland Uniteds fjärde raka seger.

Inför matchen sa tränaren Steve Beeks till Nya Åland att det potentiella bronset motiverade mycket.

– Vi ville naturligtvis vinna ligan i år, men en medalj är vad vi har siktat på ett tag. Att vinna cupen och komma trea i ligan vore ett klart godkänt betyg för oss, sa han.

Nyligen prisbelönta Olivia Ulenius, som utsågs till månadens bästa spelare i ligan i september, och Jacqui Hand var osäkra kort för ÅU inför matchen på grund av skade- och hälsoproblematik.