Åland Uniteds cupäventyr är över

FOTBOLL. Åland Uniteds långa bortavecka slutade i ett uttåg ur Finlands Cup – det efter andra raka förlusten på tre dagar mot formstarka KuPS.

För andra gången på tre dagar ställdes Åland United mot mästarlaget KuPS på Väre Arena i Kuopio – den här gången med revansch i sinnet i åttondelen av Finlands Cup. I söndags blev det en snöplig förlust för åländskorna efter att KuPS tilläts äta in och vända ett tvåmålsunderläge till en 3–2-seger – men revanschen uteblev i matchen och ÅU är därmed utslaget ur cupen.

Tisdagens reprismatch slutade i en 2–1-seger för hemmalaget efter Ana Paula Silva Santos 1–0 mål en dryg halvtimme in i första halvleken, och notoriska målsprutan Lavdije Begollis 2–0 sju minuter in i andra halvan. Åland Uniteds tröstmål gjordes av Tilda Råtts cirka 20 minuter från slutet.