ÅU kryssade mot TiPS

FOTBOLL. Åland United var betydligt bättre än sina motståndare, men ett defensivt TiPS höll emot och klarade en poäng på Markusböle.
– Vi borde ha vunnit, säger Rebecca Björkvall (bilden).
Första halvlek dominerades totalt av Åland United som hade klart mest bollinnehav och ägde mittfältet. Men gästande TiPS hade en defensiv uppställning med många spelare i försvarszonen, vilket inte gav åländskorna något annat än några halvchanser.
TiPS kontringstillfällen blev aldrig heller nämnvärt farliga, ÅU jagade boll och redde upp de få anfallsförsöken. Närmast ett ledningsmål var dock det gästande laget ett par minuter innan halvtidspaus, men Minna Pyykkö i målet var med på noterna, och plockade bollen framför fötterna på en framrusande spelare.
Inledningsvis i andra halvlek fick ÅU bollarna att rulla bättre i anfallet och i 52:a minuten skulle det löna sig. Annica Sjölund skickade en djupledsboll som Rebecca Björkvall jagade ifatt varefter hon rundande målvakten och sköt in 1–0 ur en snäv vinkel. Fyra minuter senare hade Sarah Engblom möjlighet att sätta tvåan genom ett mycket bra skott från vänsterkanten, men målvakten räddade med fingertopparna.

Påtaglig värme
I 73:e minuten var det Pyykkös tur att göra en kanonräddning när hon fick fingrarna på en boll som annars skulle seglat in under ribban. Dessvärre studsade bollen rakt ut där inbytta Jaana Savolainen var först framme och nickade in 1–1.
Värmen började bli påtaglig på plan och bägge lag slog av på takten. ÅU var dock fortsättningsvis laget som styrde spelet, men anfallsförsöken blev resultatlösa när laget helt enkelt inte orkade fylla på med tillräckligt många spelare när någon i offensiven gjorde en löpning.
Något orättvist fick åländskorna därför nöja sig med en poäng.

Borde vunnit
Målskytten Björkvall var besviken efter matchen.
– Vi kämpade på bra och jag tycker vi var bättre i första halvlek då allt fungerade bättre, som passningsspelet och våra löpningar. Men vi blev trötta mot slutet på grund av värmen, sa hon.
Efter det egna målet tyckte hon att laget hade matchen under kontroll.
– Jag tänkte att vi skulle hålla det, men det gick inte, sa hon och fortsatte:
– Vi borde ha vunnit. Deras mål, som i de flesta matcherna när motståndarna gjort mål, kom på vårt misstag.