Bekväm seger för ÅU

FOTBOLL. Något försenat anlände Åland United till Reso i dag, men kunde resa hem med tre poäng efter en relativt enkel match.
En viktig kugge i målet var Sarah Engblom (bilden) som spelade fram till samtliga åländska mål.
Av olika anledningar anlände inte Åland United till bortamatchen i Reso förrän timmen innan avspark. Men den något annorlunda uppladdningen till trots, blev det en skön seger för åländskorna.
Tränarstaben inledde med Natalia Rickne på topp och hon hade en målchans redan efter drygt två minuter när bollen seglade strax över ribban. Bara tre minuter senare tilldömdes ÅU en hörna som Sarah Engblom slog från högerkant. Mittbacken Eveliina Kohvakka, som i fjol representerade just SC Raisio, fångade upp bollen som rann genom försvaret och tryckte in ledningsmålet förbi en tvekande Katja Kankaanpää i hemmamålet.
Snart skulle matchtavlan ändras till 0–2. Engblom kastade in bollen till Emma Liljegren som väggade tillbaka, och Engblom kunde rusa upp i djupet och lyfta in bollen i boxen där Annica Sjölund nådde högst och nickade in tvåan.

Under kontroll
Andra halvlek var bara minuten gammal när ÅU på nytt förvaltade en fast situation. Engblom slog den från höger, bollen studsade en gång innan Rickne sparkade in bollen i maskorna via Kankanpää. SCR lyckades dock knappt tio minuter senare reducera till 1–3 genom lagkapten Anna Helenius som nyttjade en försvarsmiss och sprang sig fri mot Minna Pyykkö i målet.
Därefter följde en avslagen match där ÅU spelade kompakt i defensiven utan att tillåta några fler inbjudningar från SCR.
– Det kändes som vi hade allt under kontroll även om vi inte fick igång spelet riktigt, sa Annica Sjölund direkt efter matchen till Ålands radio.
Hon menade att det första målet var viktigt, och att det därefter kändes tryggt. Samtidigt passade hon på att berömma Sarah Engblom som spelade fram till alla tre målen.
– Hon skötte det jättebra, det är lika viktigt att spela fram som att göra målen.