DELA
Foto: Jonas Edsvik

Estnisk landslagsspelare förlänger med ÅU

FOTBOLL. Åland Uniteds estniska landslagsspelare, Katrin Kirpu, förlänger sitt kontrakt med klubben över nästa år.– Jag är väldigt glad att förlänga kontraktet med Åland United, säger hon på klubbens hemsida.

Katrin Kirpu kom till Åland United inför årets säsong, hon tillhörde då HJK men hade varit utlånad till FC Lahti. Nu förlänger hon alltså kontraktet med ÅU.

– Jag är väldigt glad att förlänga med Åland United. Jag har trivts bra på Åland och känner att detta är rätt ställe att fortsätta utvecklas som spelare och ta ytterligare steg mot mina mål, säger Kirpu på ÅU:s hemsida.

Också från klubbhåll uttrycker man glädje över nyheten:

”Klubben är väldigt glad över att Katrin Kirpu stannar över 2025. Hon är en mångsidig spelare som i år spelat både back och anfallare samt i sin mer naturliga yttermittfältsroll. I år har hon gjort två mål i ligan och skapat massor av chanser för laget. Hon har en fantastisk arbetsmoral som ger goda kringeffekter på laget. Även om hon i år har startat på bänken i många matcher, så har hennes inhopp skapat stora problem för motståndarna. Hennes utvecklingskurva har stigit brant i år och vi förväntar oss en fortsatt spännande utveckling”, kommenterar tillfälliga huvudtränaren Ian Brooks.

I och med förlängningen är fyra spelare klara för nästa år: Katrin Kirpu, Lilja Niiranen, Tilda Råtts och Olivia Ulenius.