IFK-seger när det betydde som mest

FOTBOLL. Det var sista chansen att vinna en match i grundserien – och IFK Mariehamn tog den. Adam Larsson frälste publiken på WHA två gånger och IFK vann med 2–1 mot AC Oulu.

IFK såg starkt ut redan från start i kvällens match mot AC Oulu, och man skapade läge efter läge – men det sista lilla gick inte hemmalagets väg. I stället tog gästerna ledningen till publikens stora besvikelse.

Men i andra halvleken fick ”Grönvitt” med sig en straff genast i första minuten, en straff som Adam Larsson förvaltade på bästa sätt. Sex minuter senare var han framme igen och styrde in en suberb passning från lagets kapten, Robin Sid.

IFK hade smak på ytterligare mål och brände bland annat ännu en straff i slutet av matchen. Men poängen stannade på WHA och IFK skapade ett klart bättre läge inför det nedre slutspelet.