DELA

Kan IFK haka på Haka på bortaplan?

IFK Mariehamn möter FC Lahti på bortaplan på söndagen. FC Lahti är två placeringar och fyra poäng ovanför IFK som är tabelljumbo. Med en grönvit vinst kan man gå om nästjumbon FC Haka.

Efter att ha sett IFK Mariehamns fyra senaste matcher i ligan, och senaste cupmatchen, är det svårt att tro att IFK verkligen är jumbo. IFK har inte spelat bra, men inte heller på ligajumbonivå. De fyra senaste ligamatcherna innefattar tre hållna nollor, två oavgjorda och en vinst. IFK är trots det jumbo, och poängen som finns att plocka i Lahtis på söndagen är mycket viktiga.

FC Lahtis två senaste matchers resultat har varit överraskande. Först en vinst i Helsingfors mot HJK, och sedan en hemmavinst mot SJK förra söndagen.

Inga avstängningar

Sett till de senaste matcherna är det en lyx att IFK inte har en enda spelare avstängd inför söndagens match, då det som tur var inte blev någon utvisning i förra matchen borta mot Ilves. IFK har också i veckan fått in en nederländsk förstärkning i form av den 27-åriga defensiva mittfältaren Jelle van der Heyden.

Om IFK tar poäng i Lahtis, och om FC Haka ett par timmar senare inte lyckas ta poäng borta mot VPS, så klättrar man en placering i tabellen, till en elfteplats.

Söndagens match sparkas i gång klockan 15.00 på Lahtis stadion. Matchens sänds i vanlig ordning på betalkanalen Ruutu+.