Kostsam kollaps för IFK

FOTBOLL. Det tog FC Inter bara 25 minuter att avgöra söndagens gruppfinal i Finlands cup.
IFK Mariehamn hängde inledningsvis inte alls med och lyckades dessvärre inte repa sig innan det var för sent.
– Släpper man in tre mål på 25 minuter vinner man inga matcher, säger IFK:s Nicklas Maripuu.

Det fanns bara ett lag på planen första halvtimmen. Gästande FC Inter matade på framåt och stod samtidigt för kliniska avslut.
25 minuter in i matchen stod det 0–3 på resultattavlan efter två mål av Benjamin Källman och ett av Timo Furuholm.
IFK lyckades förvisso replikera kort därefter – 1–3 av Simon Silverholt på fin förarbete av Pontus Åsbrink – men närmare än så tog man sig aldrig.
I den andra halvleken nickade FC Inters Tero Mäntylä in 1–4 innan inbytte Julio Cesar Fernandes reducerade till 2–4, vilket också blev slutresultatet.