DELA
Foto: Jonas Edsvik

Olivia Ulenius bäst i ligan i augusti

FOTBOLL. Olivia Ulenius har röstats fram som månadens spelare i Nationella ligan i augusti. Utmärkelsen tas fram av ligaspelarna själva.

Åland Uniteds egen produkt, Olivia Ulenius, har röstats fram som augusti månads bästa spelare i Nationella Ligan. Det efter att bland annat ha stått för dubbla mål i förlustmatchen hemma mot HJK i sista grundserieomgången, samt ett mål i bortasegern över FC Honka den 24 augusti. Ulenius satte även en boll i nätet i ÅU:s storseger över PKKU den 10 augusti.

– Jag är väldigt glad att få priset, och månaden som helhet har varit stark både för mig och för laget, säger Ulenius själv.

Framröstningen som månadens spelare, som görs av ligaspelarna själva, är den andra i Olivia Ulenius karriär. Den första kom i september 2022.

Utmärkelsen kommer inte helt överraskande, Ulenius belönades nämligen också som ÅU:s bästa spelare i Nya Ålands ”Svärtesligan” i HJK-matchen och hon har totalt samlat sju Nyan-svärtor under augusti. Sammanlagt ligger hon på en andraplats i Svärtesligan med 17 svärtor, två färre än ledande Aada Törrönen.