Rysare slutade oavgjort för Åland United

FOTBOLL. Efter HJK-förlusten var det ett revanschsuget Åland United som klev ut inför storpublik på WHA – och en stark första kvart ingav hopp om tre hemmapoäng, men FC Honka hade andra planer och matchen slutade oavgjort efter en regelrätt rysare.– Det blev en skumpig åktur i dag, säger tränaren Riku Remes.

Åland united satte gasen i botten när man tog emot FC Honka hemma på WHA på lördagen – och efter 15 minuters spel ledde hemmalaget rättvist med 1–0 efter ett drömmål signerat firma Aada TörrönenGabi Rennie. Målet blev också startskottet för gästerna som tog över allt mer av tillställningen, och i den 38:e minuten kvitterade Honka och fastställde pausresultatet.

I den andra hade ÅU en svår inledning, och kring timmen spelad kom en rejäl ödesminut när Honka gjorde både 1–2 och 1–3. Men en mäktig slutspurt och en del taktiska ändringar av Riku Remes ledde till två hemmamål, ett genom Anni Hakasalo och ett till genom Silja Tuominen – dessutom hade man smak på en straff i slutet av matchen, men utan avblåsning.

– Vi har blivit berövade på ett antal liknande situationer i år, men vi tappar poängen helt på egen hand i dag, säger Riku Remes.