Sprinttest på WHA

FRIIDROTT. IF Ålands sprinters testade Öspelsformen i fredags på WHA.

På damernas 100 meter vann Ebba Koskinen på nya personbästat 13,49, vilket är åtta hundradelar från Sofia Södergårds årsbästa. Tvåa i loppet blev Maria Söderlund vars 14,40 bara var en hundradel från hennes personbästa.

Tvillingarna Joel och Emil Thölix hade en intern kamp i herrarnas lopp där Joel var tre hundradelar före Emil på tiden 11,84. Samuel Nylund och Eric Sjölund var sprang på 12,11 respektive 12,32. Örebroaren Daniel Persson – som är på träningsläger i Mariehamn med sin träningsgrupp – vann loppet på 11,53.

På 200 meter slog Ebba Koskinen personbästa med tiden 28,47 före Hannah Helin som blev tvåa på 28,70 – ett nytt ”pers” med 1,5 sekunder.

I fredags tävlade även ålänningen Victor Jansson i Göteborg där han satte nytt åländskt årsbästa med 11,20 i lätt motvind i sitt försöksheat. Dock gjorde en smärtande rygg att Jansson inte kunde ställa upp i B-finalen. (om)